Datum zadnjeg osvježavanja: 07. veljače 2023. godine

OSNOVNE INFORMACIJE O ZAŠTITI VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o., s registriranim sjedištem u Pape Ivana XXIII 37, 10430 Samobor, je voditelj obrade Vaših osobnih podataka. Pravila o privatnosti Vaših osobnih podataka sadržana u ovoj Izjavi o privatnosti, se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. za svoje poslovanje koristi internet stranice, koje se nalaze na adresama: eurokomunikacije.com, eurocommunications.hr, eurocommunications.eu, ec-web.net, ec host.net, samobor.net, samobor.tv i sigurno.info.

ŠTO JE OSOBNI PODATAK?

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Izjava o privatnosti se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

KADA ĆEMO PRIKUPLJATI VAŠE OSOBNE PODATKE?

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. će prikupljati obvezne osobne podatke samo kad je to neophodno, za provođenje jedne ili više zatraženih funkcija ili aktivnosti, ili kako biste mogli pristupiti našim uslugama.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca i klijenata, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima i klijentima koji su neophodni za ispunjenje ugovora. Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. redovito daje kupcima i klijentima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne, da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Euro komunikacije d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti pohranjenih osobnih podataka.

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. se obvezuje da će štiti  Vaše osobne informacije u skladu sa Zakonima i pravnim odredbama Europske unije i Republike Hrvatske, kao tvrtka registrirana u Republici Hrvatskoj, te zakonima i pravnim odredbama Sjedinjenih Američkih Država, gdje je registrirana primarna adresa naših internet poslužitelja.

Davanjem osobnih podataka na ovim Internet stranicama, potvrđujete potpuno razumijevanje i nedvosmisleno pristajete na prikupljanje, korištenje i prijenos takvih osobnih podataka, pod uvjetima iznesenim u ovoj izjavi o privatnosti (“Izjava o privatnosti”). Ako se ne slažete s ovom Izjavom o privatnosti, nemojte ostavljati osobne podatke na ovim Internet stranicama.

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I ZAŠTO?

Iako općenito ne tražimo vaše osobne identifikacijske podatke, primjerice vašu e-mail adresu, ime i prezime, poštansku adresu, telefonski broj i slično, kako biste mogli posjećivati i koristiti ove Internet stranice te sve pod-stranice (zajedno “Internet stranice”) koje su objavile i koje održavaju Euro komunikacije d.o.o., za neke funkcije i aktivnosti, te za pristup nekim uslugama neophodno je ostaviti osobne podatke na određenim mjestima ovih Internet stranica.

Osobni podaci, dobiveni na ovim Internet stranicama, bit će korišteni na primjeren i razborit način. Bez ograničavanja prije spomenutog, koristit ćemo i otkrivati osobne podatke u svrhu zatražene funkcije ili aktivnosti, za vaš pristup našim uslugama, ili u svrhu koja je posebno navedena na odgovarajućem mjestu na Internet stranicama.

PRODAJA I SERVIS

Euro komunikacije d.o.o. će prikupiti osobne podatke, informacije o prodaji ili servisu, kao i informacije o povijesti kupca. Kada kupite ili popravljate proizvod kupljen kod nas, uključujući zahtjeve na temelju jamstva, Vaše osobne podatke ćemo koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod ili ispunjenje sklopljenog ugovora. Davanje Vaših osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora, predstavlja ugovornu obvezu i može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

WEB SHOP
Internet trgovini odnosno Web shop-u na adresi eurokomunikacije.com, moguće je pristupiti uz registraciju ili bez nje. Prilikom registracije fizičke osobe na Web shop eurokomunikacije.com, od Vas tražimo određene osobne podatke. Ti osobni podaci su Ime i Prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i telefonski broj. Datum rođenja možemo tražiti u svrhu pružanja dodatnih pogodnosti. Nakon registracije kupac ima mogućnost pristupa svojoj bazi podataka na Web shop-u eurokomunikacije.com, unutar kojeg ima informacije o svojim osobnim podacima, narudžbama i dosadašnjim kupovinama.

Pri kupovini u Web shop-u eurokomunikacije.com, bez registracije, prikupljamo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe, pa se Vaši osobni podaci pohranjuju i obrađuju isključivo u svrhu ispunjenja ugovora, odnosno realizacije kupovine i dostave kupljenog.

Osobni podaci koje korisnik daje pri registraciji u Web shop eurokomunikacije.com, pohranjuju se na web hosting poslužitelju Euro komunikacija d.o.o. Pristup poslužitelju imaju isključivo ovlaštene osobe tvrtke Euro komunikacije d.o.o. i ovlašteno administrativno osoblje tvrtke HostForWeb Inc.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju na Web shop-u, odabirom polja deaktivacije. U tom slučaju podaci će se čuvati u sustavu web shopa, dokle bude postojala potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vrijeme trajanja izvršenja aktualnih narudžbi ili kupovina.

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. ne prikuplja i ne pohranjuje podatke sa kreditnih kartica, ni bilo koje podatke vezane uz kreditne ili debitne kartice. Obrada tih podataka se ne radi na našim internet stranicama, nego na zaštićenim internet stranicama tvrtke Braintree Inc. u vlasništvu Pay Pal-a (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. Pri tako izvedenom plaćanju Vaši podaci nama nisu vidljivi ni dostupni. Vi kao korisnik donosite odluku o davanju vaših podataka na stranicama koje služe za naplatu. Ti i tako dati podaci nisu na našim web poslužiteljima. Savjetujemo Vam da detaljno pročitate i proučite način na koji te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu Vaših osobnih podataka.

PODRŠKA I MARKETING

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. prikuplja osobne podatke, te ih može koristiti kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore, te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju, te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

Korisnik naših internet stranica može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne, pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome da li se registrirao na našim web stranicama ili ne.

KONTAKT FORME

Kako bi napravio rezervaciju ili poslao upit na ovim Internet stranicama, korisnik prethodno obavlja registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese, adrese isporuke i broja telefona). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama, te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka. Korisnik može poslati upit i bez podataka, sa ispravno upisanom e-mail adresom na koju mu se može odgovoriti.

VIDEO NADZOR

Video nadzor – radi kontrole ulazaka i izlazaka iz radnih prostorija i prostora te radi smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom.

PANORAMSKE KAMERE

Za potrebe realizcije televizijskog programa samobor.tv i turističko informativnog portala samobor.net  tvrtka Euro komunikacije d.o.o. kao pružatelj navedenih medijskih usluga postavila je, koristi i održava sustav panoramskih kamera u gradu Samoboru i okolici Samobora. Sve lokacije su jasno označene pojašnjenjem da se radi o panoramskim kamerama koje se koriste za samobor.net i samobor.tv.

KOLAČIĆI
Vaše računalo daje ove korisničke informacije automatski, prilikom svakog prijavljivanja, osim ako ste aktivirali tehnologiju blokiranja koja je dostupna u nekim preglednicima. Kada posjećujete ove Internet stranice, može se dogoditi da na vaše računalo spremimo određene korisničke informacije u obliku “kolačića” (“cookie”) na period od 6 mjeseci. Te informacije će nam omogućiti prilagodbu na način koji će bolje odgovarati vašim interesima i prioritetima, a mogu poslužiti i za olakšavanje vaše prijave za korištenje naših usluga. Za takvo spremanje “kolačića” na Vaše računalo tražimo Vašu privolu odnosno Vaše dopuštenje pri posjetu našim internet stranicama. Pritiskom na polje „slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ako na stranicama ne pristajete dati privolu, ti podaci neće biti prikupljani, pohranjeni i obrađivani.

Većina preglednika dopušta brisanje “kolačića” s diska vašeg računala, blokiranje njihovog prihvaćanja, ili dojavu o primanju prije spremanja na disk. Međutim, ako blokirate ili izbrišete “kolačiće”, nećemo biti u mogućnosti vratiti postavke prioriteta ili prilagodbe koje ste prethodno odredili, a naša će mogućnost prilagođavanja online iskustva vašim osobnim potrebama biti ograničena.

Gdje pohranjujemo Vaše osobne podatke?

Podaci o korisniku kao kupcu, na stranicama web shopa eurokomunikacije.com, koji se nalazi na web hosting poslužiteljima tvrtke Euro komunikacije d.o.o. smještenim u DuPont Fabros Technology Data Centru, Elk Grove Village, Chicago, Illinois, SAD. Pristup poslužiteljima imaju isključivo ovlaštene osobe tvrtke Euro komunikacije d.o.o. i ovlašteno administrativno osoblje tvrtke HostForWeb Inc.

U poslovnoj aplikaciji  tvrtke Euro komunikacije d.o.o., na lokalnom serveru tvrtke Euro komunikacije d.o.o., u sistemskoj sobi tvrtke Euro komunikacije d.o.o. kojem imaju pristup samo određeni djelatnici tvrtke Euro komunikacije d.o.o.

U programu OsTicket  HelpDesk sustavu – podaci ostaju trajno zabilježeni na web hosting poslužiteljima tvrtke Euro komunikacije d.o.o. smještenim u DuPont Fabros Technology Data Centru, Elk Grove Village, Chicago, Illinois, SAD. Pristup poslužiteljima imaju isključivo ovlaštene osobe tvrtke Euro komunikacije d.o.o. i ovlašteno administrativno osoblje tvrtke HostForWeb Inc.

Na  tvrdom disku sustava video nadzora unutar mreže tvrtke Euro komunikacije d.o.o., u sistemskoj sobi tvrtke Euro komunikacije d.o.o. kojem imaju pristup samo određeni djelatnici tvrtke Euro komunikacije d.o.o.

Tvrtka Euro komunikacije d.o.o lokalne poslužitelje drži u Republici Hrvatskoj, u prostorijama tvrtke Euro komunikacije d.o.o..

Pristup i izmjena podataka

Korisnik ili kupac, u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na internetskim stranicama bit će zabilježene trenutno.

Korisnik ili kupac može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Euro komunikacije d.o.o. ima pohranjene, slanjem upita na email adresu gdpr@eurokomunikacije.com.

Povratnu Informaciju na vaš upit, dobiti ćete ako je upit poslan s aktivne e-mail adrese. Odgovor ćemo poslati tek nakon potvrde identiteta, kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Uništavanje i obnavljanje osobnih podataka

Ako nam osobni podaci koje čuvamo više neće trebati za bilo koju svrhu izloženu u odlomku “Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?”, obvezujemo se da ćemo poduzeti prikladne korake za uništavanje ili uklanjanje identiteta osobnih podataka nakon razumnog vremenskog razdoblja.

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo, koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a  najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i tvrtke Euro komunikacije  d.o.o.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani. Brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku možete zatražiti na e-mail: gdpr@eurokomunikacije.com

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Prijenos osobnih podataka

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos. Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

Za realizaciju ugovora isporuke robe, podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ako korisnik nije voljan predati takve podatke, nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručitelju, usluga neće moći biti izvršena ili roba neće biti uručena.

Pružateljima usluga ovlaštenih servisa, sa kojima imamo sklopljene ugovore o popravku, pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika, zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.

Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid, zbog neke treće obrade istih, ili za potrebe ostvarivanje prava, zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka, smatrate da imate osnove za prigovor, obratite nam se na email adresu: gdpr@eurokomunikacije.com. Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu gdpr@eurokomunikacije.com i podaci će biti izbrisani bez odgađanja, osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes ili osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu Informaciju na vaš upit, dobiti ćete ako je upit poslan s aktivne e-mail adrese. Odgovor ćemo poslati tek nakon potvrde identiteta, kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom, koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i tvrtke Euro komunikacije d.o.o. odvija sigurnim protokolom, bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta, pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. pohranjuje podatke unutar EU i na jednoj lokaciji u SAD.

Izmjene i dopune

Izjavu o privatnosti, Tvrtka Euro komunikacije d.o.o.,može izmjeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmjenjenog teksta o privatnosti na stranicama tvrtke Euro komunikacije d.o.o.. Pozivamo korisnike da povremeno pogledaju ovu Izjavu o privatnosti, na kojoj će uvijek biti naznačen datum posljednje izmjene. Ako se korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu eurokomunikacije.com i ostale stranice tvrtke Euro komunikacije d.o.o.. Izmjena Izjave o privatnosti, stupa na snagu odmah nakon objave na internet stranicama tvrtke Euro komunikacije d.o.o.. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika, nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik, potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.