Samobor TV

Tvrtka Euro komunikacije je početkom 2018. godine počela pripremati projektnu i realizacijsku dokumentaciju za projekt samoborske televizije. U nekoliko mjeseci naš tim stručnjaka i inženjera je završio pripremnu fazu Projekta i započeo eksperimentalno testiranje emitiranja televizijskog programa. Nakon testiranja nekoliko različitih tehnoloških rješenja i sustava, donjeli smo odluku o implementaciji Athensa Advanced HD TV Playout sustava za emitiranje programa. Samobor TV emitira svoj program u HD standardu, upravo na tom sustavu.

Zabavno informativni televizijski program pod imenom Samobor TV svoje probno emitiranje je započeo 19. travnja 2018. godine. Kompletan tehnički dio realizirali su timovi stručnjaka iz tvrtki Euro komunikacije i 4Tel telekomunikacije iz Samobora. Kao rezultat takve dobre suradnje Samobor TV se nekoliko mjeseci kasnije našao u ponudi IPTV platforme tvrtke 4Tel telekomunikacije. Tako je grad Samobor dobio svoju prvu televiziju.

Temeljem Odluke Vijeća za elektroničke medije Ur. Broj 567-06/04-18-04, Agencije za elektroničke medije, od 19. prosinca 2018. tvrtka Euro komunikacije d.o.o. dobila je dopuštenje za satelitski, internetski, kabelski i druge dopuštene oblike prijenosa za tv kanal Samobor TV. Dopuštenje je izdano na 10 godina. Tvrtka Euro komunikacije d.o.o. upisana je u Knjigu pružatelja usluga koja se vodi pri Vijeću za elektroničke medije.

Danas Samobor TV svoj program emitira 24 sata dnevno, sve dane u tjednu. Moguće ga je gledati u osnovnom paketu programa IPTV platforme 4Tel telekomunikacije na kanalu 110. Dodatne informacije o Projektu možete pronaći na službenim internet stranicama Samobor TV-a.

Misija projekta

Proizvodnja zabavnih i informativnih sadržaja lokalnog karaktera uz korištenje novih tehnoloških rješenja. Emitiranje gledateljima prihvatljivog i ekonomski održivog televizijskog programa, sa sadržajem iz Samobora i šireg samoborskog područja.

Vizija

Sinergija televizijskih, video i internet kanala u jednu kvalitetnu lokalno orjentiranu digitalnu platformu. Do sada je odrađena prva faza projekta, pokretanje i emitiranje Samobor TV televizije i pokretanje internetskog portala Samobor NET, te povezivanje oba medija.

Samobor NET

Samobor NET je gradski internet portal o Samoboru. Osnovni sadržaj  je  o turističkim potencijalima Samobora, s uvidom u gastronomiju ovog kraja, mjestima koje treba vidjeti, događaje koje treba posjetiti i manifestacijama na kojima treba sudjelovati. Na portalu ćete naći podatke o smještaju, hrani i povjesnim lokacijama u Samoboru.

Sve informacije objavljene u programu Samobor TV-a, uvijek možete pogledati na portalu Samobor NET. Od najava događanja, rasporeda manifestacija, do kino predstava, sportskih susreta ili ponude zabavnih sadržaja u Samoboru, sve Vam je dostupno na gradskom internet portalu Samobor NET.

Misija projekta

Proizvodnja zabavnih i informativnih sadržaja lokalnog karaktera uz korištenje novih tehnoloških rješenja. Internet objava prihvatljivog i ekonomski održivog sadžaja iz Samobora i šireg samoborskog područja.

Vizija

Sinergija televizijskih, video i internet kanala u jednu kvalitetnu lokalno orjentiranu digitalnu platformu. Do sada je odrađena prva faza projekta, pokretanje i emitiranje Samobor TV televizije i pokretanje internetskog portala Samobor NET, te povezivanje oba medija.