Dobrodošli u Euro komunikacije

Osnovna djelatnost tvrtke Euro komunikacije je implementacija tehnologije. Radimo usluge tehnološkog savjetovanja i projektiranja. Izvodimo integraciju multimedijskih sustava u već postojeće tehnološke procese. Projekte zaokružujemo edukacijom korisnika, te održavanjem i podrškom.

Integracija multimedijanih sustava
Video konferencijski sustavi
Održavanje instaliranih sustava
Projektiranje i savjetovanje
Sustavi za automatizaciju
Redakcijski sustavi

Povijest Euro komunikacija

Brand Euro komunikacije se na hrvatskom tržištu pojavljuje 1997. godine. Nastao je udruživanjem znanja i iskustva nekolicine stručnjaka iz područja radija, televizije, produkcije i računarstva. Tada smo na tržištu realizirali uslugu obrade audio i video sadržaja, baziranu na digitalnoj računalnoj obradi. Bez obzira na tadašnju razinu tehnološkog razvoja računala, audio i video obrada, te proizvodnja strateški je u potpunosti zasnovana na računalima. Prve projekte smo odradili u području industrijskih promo filmova, za desetke tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Posao širimo na proizvodnju reklamnih televizijskih spotova, koju godinu dana kasnije dopunjujemo i segmentom izrade jednostavnih 3D animacija. Neke od finalnih proizvoda možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Unutar nekoliko godina, širimo obujam usluga i odrađujemo kompletnu video produkciju, od snimanja do postprodukcije odnosno finalnog proizvoda. U tom periodu, osim promo filmova i reklamnih televizijskih spotova, radimo niz filmova i video materijala za potrebe manifestacija odnosno događanja ili marketinških kampanja. Paralelno smo razvili i kompletnu uslugu produkcije namjenskih edukativnih filmova, za obuku djelatnika i suradnika tvrtki partnera ili edukaciju suradnika na promocijskim poslovima. U segmentu video produkcije napravili smo desetke glazbenih video spotova, u svim glazbenim smjerovima, od ozbiljne glazbe do laganih pop nota. Nakon 2000. godine proizveli smo nekoliko “Making of” i dokumentarnih filmova.

 

Internet sadržaji postaju strateško opredjeljenje

Strateško opredjeljenje prema sadržajima prilagođenim internetu, dolazi na red 2003. godine. Tada se okrećemo prema web sadržajima, kao logičnoj nadogradnji proizvodnje video i audio sadržaja za poslovnu namjenu, promociju i marketing. Počinjemo izrađivati jednostavne internet prezentacije tvrtki i djelatnosti, u obliku web stranica. Do danas je ta usluga izrasla u kompletnu izradu web stranica i portala, od osnovne ideje, preko dizajna, implementacije cms sustava, do edukacije korisnika. Više o ECweb izradi internet stranica, možete pogledati na posebnim internet stranicama ovdje. Usluge vezane uz internet smo proširili 2010. godine vlastitim web hosting sustavom.  Više o ECweb Hosting uslugama Euro komunikacija, možete pogledati ovdje, na posebnim internet stranicama.

 

Stručno tehničke savjetodavne usluge

Zbog izražene potrebe za digitalizacijom multimedijske proizvodnje, a temeljem iskustva koje su djelatnici Euro komunikacija skupili svih ovih godina, još davne 1998. godine smo počeli obavljati prve savjetodavne poslove na području audio i video proizvodnje, te emitiranja programa. Nakon vdosta odrađenih poslova projektiranja, implementacije i nadzora vrlo zahtjevnih multimedijskih sustava, napravili smo projekt potpuno digitalnog FM radija zasnovanog na IT infrastrukturi. To se dogodilo 2004. godine, kada smo za potrebe koncesionara programa Radio Samobora, projektirali i implementirali cjelovit sustav, zasnovan isključivo na računalima. Analogne komponente unutar sustava su zastupljene u malom postotku i to u dijelovima koje je tada bilo nemoguće digitalizirati.

 

Implementacija tehnologije

Od 2005. godine do danas naš osnovni posao je instalacija sustava, savjetovanje, projektiranje, nadzor implementacije, održavanje i upravljanje sustavima. Radimo postavljanje i puštanje u rad poslovnih IT sustava i to u područjima telekomunikacija, odašiljanja radio i tv programa, linkovskog povezivanja, video nadzora i računalnih sustava za potrebe svakodnevnog poslovanja. Period transformacije iz tvrtke koja pruža uslugu proizvodnje audio i video sadržaja završen je 2008. godine, kada su Euro komunikacije registrirane, kao tvrtka koja se bavi isključivo implementacijom i integracijom sustava te projektiranjem i savjetodavnim poslovima. Sve sustave koje postavljamo u pravilu i održavamo kako bi klijentima osigurali pouzdanost i kontinuiranu funkcionalnost. Svi djelatnici, stručni suradnici i projektanti koji su dio našeg tima, stjecali su iskustvo i znanje u velikim tvrtkama u Hrvatskoj i Europi da bi sve stečeno podredili kvalitetnoj usluzi koju Euro komunikacije nastoje pružiti svojim klijentima.

Osnivači Euro komunikacija

 
Miljenko Novosel – član uprave i osnivač

Rođen 30.05.1969. godine u Ludwigsburgu, Njemačka. Osnovnu školu pohađa u Samoboru, nakon čega školovanje nastavlja u Zagrebu. Prvi honorarni posao dobiva 1987. godine na Radio Samoboru kao tonski realizator, gdje uči osnove medija.

Sudjeluje u proizvodnji i realizaciji programa uživo iz studija i sa terena. Kao ton majstor proizvodi Definiciju zvuka Aleksandra Kostadinova, jednu od prvih radio emisija namjenjenu mreži radio stanica.

Istovremeno sa Mislavom Maroevićem radi na realizaciji nekoliko radijskih emisija i stotinama audio reklamnih spotova. Nakon Radio Samobora radi kao tonski realizator na nekoliko radio stanica.

Prvi stalni posao, na poziciji pomoćnika direktora za medije, dobiva u tvrtki Oziris, koja pokreće jedan od prvih privatno produciranih radijskih programa. Sljedeća tvrtka u kojoj radi kao direktor programa je Croatia productions. Tu pokreće audio proizvodnju i produkciju serijala radijskih emisija za tržište Hrvatske, Kanade i Australije.

Kratko se vraća radiju kao tonski realizator na Hrvatskom radiju, i ubrzo prelazi u televizijsku proizvodnju programa kao vanjski suradnik Hrvatske televizije. Osnove televizijske proizvodnje uči kao ton majstor i asistent kamere u ENG timu. Sudjeluje u snimanju dokumentarnog filma Nogomet u Hrvatskoj za sportsku redakciju BBC-a. Godine 1996. počinje raditi u postprodukciji i zapošljava se u tvrtki Master Film kao voditelj studija za produkciju i postprodukciju tv programa.

Radi na postprodukciji i video montaži sportskih, zabavnih i dokumentarnih emisija. Najznačajnije su Vidikon, Arena, Top Sport, Treći Sport, Croatia Streetball Challenge, Alpe Adria magazin, Ski Show, Peta brzina i mnoge druge. Kao video montažer radi sa Antonom Martijem na serijalu Pjesma to sam ja, a sa Biljanom Čakić Veselić na dokumentarnom filmu Prognano djetinjstvo koji je dobio nekoliko vrlo značajnih priznanja i nagrada.

U funkciji tehničkog vodstva radi na Svjetskom prvenstvu u dvoboj jedrenju Dubrovnik 1996, a godinu dana kasnije, počinje raditi na poslu Tehničkog vodstva na televizijskim reportažnim kolima. Sa kolegama u timu odrađuje međunarodni atletski miting u Zagrebu 1997. za Eurosport, finale nogometnog kupa 1997. za Hrvatsku televiziju i još desetke televizijskih prijenosa uživo sportskih i zabavnih sadržaja.

Krajem 1997. godine započinje samostalno raditi konzultantske poslove na implementaciji audio i video sustava, ali istovremeno sudjeluje u proizvodnji nekoliko dokumentarnih filmova i serijala te “Making of” filmova. Sljedećih nekoliko godina radi konzultantske i produkcijske poslove, za televizijske i produkcijske kuće.

U Europapress holding dolazi 2003. godine kao djelatnik u Press room-u Jutarnjeg lista, a dvije godine kasnije postaje voditelj Korporativne multimedije Europapress holdinga. Sudjeluje u projektiranju i realizaciji multimedijskih projekata i sustava za potrebe redakcija Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, Globusa, Glorije i tvrtki u sastavu Europapress Holdinga.

Kao osnivač sudjeluje u pokretanju Euro komunikacija, a na čelo tvrtke dolazi krajem 2009. godine kako direktor zadužen za vođenje, razvoj i operativno poslovanje. Na toj poziciji radi do danas.

Zoran Kolak  – osnivač

Rođen je 02. 05. 1963. godine u Zagrebu. Nakon završene osnovne škole pohađa Centar za kulturu i umjetnost u Zagrebu u smjeru novinarstvo.

Svoje prve korake u medijima započeo je zaposlenjem na Hrvatskom radiju 1986. godine. Tamo radi na pripremi audio materijala za program ,koordinaciji između službi, unos podataka i savjetovanje pri uvođenju računalnog sustava.

Paralelno s postojećim poslom, 1987. godine počinje raditi u Večenjem listu, , kao voditelj odjela info grafike i kao član tima Uprave u projektu prelaska na novi računalni redakcijski sustav.

Godinu dana kasnije, angažiraju ga i u tjedniku Arena, gdje obavlja poslove suradnika odjela promocije i poslove savjetnika za informatiku. Iz Večernjeg lista odlazi 1991. godine na poslove zamjenika direktora u tvrtki 3C Coning. Tamo radi na reorganizaciji tvrtke i procesa poslovanja. Sudjeluje u domovinskom ratu kao hrvatski branitelj i zapovjednik desetine veze.

Nakon obavljenog posla dolazi na mjesto koordinatora za elektronsku obradu podataka i telekomunikacije, delegacije u Zagrebu Međunardnog Crvenog križa. Ubrzo postaje voditelj regionalnog centra Federacije Crvenog križa za srednju i južnu Europu i koordinator svih poslova vezanih za računala i telekom opremu od nabave, instalacije, podrške korisnicima, pa do održavanja.

Nakon nekoliko godina rada u Međunarodnom Crvenom križu, 1995. godine prelazi u Croatia Records kao voditelj studija za grafičku pripremu. Na istim poslovima godinu dana kasnije radi u tvrtki Radin repro i roto. Od 1998. godine radi u Jutarnjem listu kao direktor proizvodnje.

Karijeru nakon toga pa sve do danas, nastavlja u Grafičkom Zavodu Hrvatske.

Što kažu o nama…

Kada radite s njima, stvore ambijent koji rezultira rješenjima za bilo koji tehnološki problem.

Inspirativo i veselo je raditi sa Euro komunikacijama. Poslovna klima koju stvore uvijek dovede do pravih rješenja.

Kada tražim odgovore na pitanja iz tehnološke prakse, oni ga imaju. Uvijek brzo i profesionalno naprave realizaciju.

Dugi niz godina surađujem sa Euro komunikacijama i još ću, dokle god to bude moguće!

Uvijek su mi rješili sve probleme, integracije ili uvođenja tehnologije u poslovima i projektima na kojima radim.