Dobrodošli u Euro komunikacije

Osnovna djelatnost tvrtke Euro komunikacije je implementacija tehnologije. Radimo usluge tehnološkog savjetovanja i projektiranja. Izvodimo integraciju multimedijskih sustava u već postojeće tehnološke procese. Projekte zaokružujemo edukacijom korisnika, te održavanjem i podrškom.

Integracija multimedijanih sustava
Video konferencijski sustavi
Održavanje instaliranih sustava
Projektiranje i savjetovanje
Sustavi za automatizaciju
Redakcijski sustavi

Povijest Euro komunikacija

Brand Euro komunikacije se na hrvatskom tržištu pojavljuje 1997. godine. Nastao je udruživanjem znanja i iskustva nekolicine stručnjaka iz područja radija, televizije, produkcije i računarstva. Tada smo na tržištu realizirali uslugu obrade audio i video sadržaja, baziranu na digitalnoj računalnoj obradi. Bez obzira na tadašnju razinu tehnološkog razvoja računala, audio i video obrada, te proizvodnja strateški je u potpunosti zasnovana na računalima. Prve projekte smo odradili u području industrijskih promo filmova, za desetke tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Posao širimo na proizvodnju reklamnih televizijskih spotova, koju godinu dana kasnije dopunjujemo i segmentom izrade jednostavnih 3D animacija. Neke od finalnih proizvoda možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Unutar nekoliko godina, širimo obujam usluga i odrađujemo kompletnu video produkciju, od snimanja do postprodukcije odnosno finalnog proizvoda. U tom periodu, osim promo filmova i reklamnih televizijskih spotova, radimo niz filmova i video materijala za potrebe manifestacija odnosno događanja ili marketinških kampanja. Paralelno smo razvili i kompletnu uslugu produkcije namjenskih edukativnih filmova, za obuku djelatnika i suradnika tvrtki partnera ili edukaciju suradnika na promocijskim poslovima. U segmentu video produkcije napravili smo desetke glazbenih video spotova, u svim glazbenim smjerovima, od ozbiljne glazbe do laganih pop nota. Nakon 2000. godine proizveli smo nekoliko “Making of” i dokumentarnih filmova.

 

Internet sadržaji postaju strateško opredjeljenje

Strateško opredjeljenje prema sadržajima prilagođenim internetu, dolazi na red 2003. godine. Tada se okrećemo prema web sadržajima, kao logičnoj nadogradnji proizvodnje video i audio sadržaja za poslovnu namjenu, promociju i marketing. Počinjemo izrađivati jednostavne internet prezentacije tvrtki i djelatnosti, u obliku web stranica. Do danas je ta usluga izrasla u kompletnu izradu web stranica i portala, od osnovne ideje, preko dizajna, implementacije cms sustava, do edukacije korisnika. Više o ECweb izradi internet stranica, možete pogledati na posebnim internet stranicama ovdje. Usluge vezane uz internet smo proširili 2010. godine vlastitim web hosting sustavom.  Više o ECweb Hosting uslugama Euro komunikacija, možete pogledati ovdje, na posebnim internet stranicama.

 

Stručno tehničke savjetodavne usluge

Zbog izražene potrebe za digitalizacijom multimedijske proizvodnje, a temeljem iskustva koje su djelatnici Euro komunikacija skupili svih ovih godina, još davne 1998. godine smo počeli obavljati prve savjetodavne poslove na području audio i video proizvodnje, te emitiranja programa. Nakon vdosta odrađenih poslova projektiranja, implementacije i nadzora vrlo zahtjevnih multimedijskih sustava, napravili smo projekt potpuno digitalnog FM radija zasnovanog na IT infrastrukturi. To se dogodilo 2004. godine, kada smo za potrebe koncesionara programa Radio Samobora, projektirali i implementirali cjelovit sustav, zasnovan isključivo na računalima. Analogne komponente unutar sustava su zastupljene u malom postotku i to u dijelovima koje je tada bilo nemoguće digitalizirati.

 

Implementacija tehnologije

Od 2005. godine do danas naš osnovni posao je instalacija sustava, savjetovanje, projektiranje, nadzor implementacije, održavanje i upravljanje sustavima. Radimo postavljanje i puštanje u rad poslovnih IT sustava i to u područjima telekomunikacija, odašiljanja radio i tv programa, linkovskog povezivanja, video nadzora i računalnih sustava za potrebe svakodnevnog poslovanja. Period transformacije iz tvrtke koja pruža uslugu proizvodnje audio i video sadržaja završen je 2008. godine, kada su Euro komunikacije registrirane, kao tvrtka koja se bavi isključivo implementacijom i integracijom sustava te projektiranjem i savjetodavnim poslovima. Sve sustave koje postavljamo u pravilu i održavamo kako bi klijentima osigurali pouzdanost i kontinuiranu funkcionalnost. Svi djelatnici, stručni suradnici i projektanti koji su dio našeg tima, stjecali su iskustvo i znanje u velikim tvrtkama u Hrvatskoj i Europi da bi sve stečeno podredili kvalitetnoj usluzi koju Euro komunikacije nastoje pružiti svojim klijentima.

Osnivači Euro komunikacija

 
Miljenko Novosel – član uprave i osnivač

Rođen 30.05.1969. godine u Ludwigsburgu, Njemačka. Osnovnu školu pohađa u Samoboru, nakon čega školovanje nastavlja u Zagrebu. Prvi honorarni posao dobiva 1987. godine na Radio Samoboru kao tonski realizator, gdje uči osnove medija.

Sudjeluje u proizvodnji i realizaciji programa uživo iz studija i sa terena. Kao ton majstor proizvodi Definiciju zvuka Aleksandra Kostadinova, jednu od prvih radio emisija namjenjenu mreži radio stanica.

Istovremeno sa Mislavom Maroevićem radi na realizaciji nekoliko radijskih emisija i stotinama audio reklamnih spotova. Nakon Radio Samobora radi kao tonski realizator na nekoliko radio stanica.

Prvi stalni posao, na poziciji pomoćnika direktora za medije, dobiva u tvrtki Oziris, koja pokreće jedan od prvih privatno produciranih radijskih programa. Sljedeća tvrtka u kojoj radi kao direktor programa je Croatia productions. Tu pokreće audio proizvodnju i produkciju serijala radijskih emisija za tržište Hrvatske, Kanade i Australije.

Kratko se vraća radiju kao tonski realizator na Hrvatskom radiju, i ubrzo prelazi u televizijsku proizvodnju programa kao vanjski suradnik Hrvatske televizije. Osnove televizijske proizvodnje uči kao ton majstor i asistent kamere u ENG timu. Sudjeluje u snimanju dokumentarnog filma Nogomet u Hrvatskoj za sportsku redakciju BBC-a. Godine 1996. počinje raditi u postprodukciji i zapošljava se u tvrtki Master Film kao voditelj studija za produkciju i postprodukciju tv programa.

Radi na postprodukciji i video montaži sportskih, zabavnih i dokumentarnih emisija. Najznačajnije su Vidikon, Arena, Top Sport, Treći Sport, Croatia Streetball Challenge, Alpe Adria magazin, Ski Show, Peta brzina i mnoge druge. Kao video montažer radi sa Antonom Martijem na serijalu Pjesma to sam ja, a sa Biljanom Čakić Veselić na dokumentarnom filmu Prognano djetinjstvo koji je dobio nekoliko vrlo značajnih priznanja i nagrada.

U funkciji tehničkog vodstva radi na Svjetskom prvenstvu u dvoboj jedrenju Dubrovnik 1996, a godinu dana kasnije, počinje raditi na poslu Tehničkog vodstva na televizijskim reportažnim kolima. Sa kolegama u timu odrađuje međunarodni atletski miting u Zagrebu 1997. za Eurosport, finale nogometnog kupa 1997. za Hrvatsku televiziju i još desetke televizijskih prijenosa uživo sportskih i zabavnih sadržaja.

Krajem 1997. godine započinje samostalno raditi konzultantske poslove na implementaciji audio i video sustava, ali istovremeno sudjeluje u proizvodnji nekoliko dokumentarnih filmova i serijala te “Making of” filmova. Sljedećih nekoliko godina radi konzultantske i produkcijske poslove, za televizijske i produkcijske kuće.

U Europapress holding dolazi 2003. godine kao djelatnik u Press room-u Jutarnjeg lista, a dvije godine kasnije postaje voditelj Korporativne multimedije Europapress holdinga. Sudjeluje u projektiranju i realizaciji multimedijskih projekata i sustava za potrebe redakcija Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, Globusa, Glorije i tvrtki u sastavu Europapress Holdinga.

Kao osnivač sudjeluje u pokretanju Euro komunikacija, a na čelo tvrtke dolazi krajem 2009. godine kako direktor zadužen za vođenje, razvoj i operativno poslovanje. Na toj poziciji radi do danas.

 
Zoran Kolak – član uprave i osnivač

Rođen je 02. 05. 1963. godine u Zagrebu. Nakon završene osnovne škole pohađa Centar za kulturu i umjetnost u Zagrebu u smjeru novinarstvo.

Svoje prve korake u medijima započeo je zaposlenjem na Hrvatskom radiju 1986. godine. Tamo radi na pripremi audio materijala za program ,koordinaciji između službi, unos podataka i savjetovanje pri uvođenju računalnog sustava.

Paralelno s postojećim poslom, 1987. godine počinje raditi u Večenjem listu, , kao voditelj odjela info grafike i kao član tima Uprave u projektu prelaska na novi računalni redakcijski sustav.

Godinu dana kasnije, angažiraju ga i u tjedniku Arena, gdje obavlja poslove suradnika odjela promocije i poslove savjetnika za informatiku. Iz Večernjeg lista odlazi 1991. godine na poslove zamjenika direktora u tvrtki 3C Coning. Tamo radi na reorganizaciji tvrtke i procesa poslovanja. Sudjeluje u domovinskom ratu kao hrvatski branitelj i zapovjednik desetine veze.

Nakon obavljenog posla dolazi na mjesto koordinatora za elektronsku obradu podataka i telekomunikacije, delegacije u Zagrebu Međunardnog Crvenog križa. Ubrzo postaje voditelj regionalnog centra Federacije Crvenog križa za srednju i južnu Europu i koordinator svih poslova vezanih za računala i telekom opremu od nabave, instalacije, podrške korisnicima, pa do održavanja.

Nakon nekoliko godina rada u Međunarodnom Crvenom križu, 1995. godine prelazi u Croatia Records kao voditelj studija za grafičku pripremu. Na istim poslovima godinu dana kasnije radi u tvrtki Radin repro i roto. Od 1998. godine radi u Jutarnjem listu kao direktor proizvodnje.

Nakon odlaska iz Jutarnjeg lista, radi kao izvršni direktor u Euro komunikacijama.

Što kažu o nama…

Kada radite s njima, stvore ambijent koji rezultira rješenjima za bilo koji tehnološki problem.

Alex ĐuričkovićCEO Alfa AC Security

Inspirativo i veselo je raditi sa Euro komunikacijama. Poslovna klima koju stvore uvijek dovede do pravih rješenja.

Boris LevenskiCEOTerrakom telekomunikacije

Kada tražim odgovore na pitanja iz tehnološke prakse, oni ga imaju. Uvijek brzo i profesionalno naprave realizaciju.

Dragan ŠkrtićCVOLura grupa

Dugi niz godina surađujem sa Euro komunikacijama i još ću, dokle god to bude moguće!

Ivan MeićCEO4Tel telekomunikacije

Uvijek su mi rješili sve probleme, integracije ili uvođenja tehnologije u poslovima i projektima na kojima radim.

Željko MatejčićCPMKravat pukovnija