Samobor TV emitira svoj program u HD standardu

Od 29. ožujka 2018. godine Samobor TV svoj program emitira u HD standardu. Osim osnovnog HD 1080p standarda, program se paralelno emitira i u 720p kvaliteti za korisnike koji nemaju tehničkih mogućnosti ili protočnosti za punu HD rezoluciju.

Nakon inteznivnog perioda testiranja i podešavanja tehnička i integracijska ekipa tvrtke Euro komunikacije je pokrenula novi TV Playout sustav. Na dva redundantna HP Proliant poslužitelja postavljen je Athensa Advanced 4K Playout sustav. Dodatni tri HP Proliant poslužitelja u sustavu služe za zakonsko snimanje programa, za distribuciju i pripremu prijenosa uživo, te za Athensa Ingest i pohranu Online arhive.

Osnovni poslužitelji su opremljeni moćnim Athensa Graphic CG Branding aplikacijama, za sve potrebne grafičke zahtjeve televizijskog programa. Tako su na jednom mjestu riješeni svi potpisi, grafike, titlovi i logotipi u realnom vremenu. Planiranje programa smo izveli sa Athensa ListBox aplikacijama na radnim stanicama. Athensa Advanced 4K Playout sustav se pokazao kao idealno rješenje svih projektiranih potreba Samobor Tv-a.

Osim neprikosnovene kvalitete slike i tona koji je moguće emitirati u svim naprednim opcijama od višekanalnog sustava do Dolby obrade i pripreme, Athensa Advanced 4K Playout automatizira veći dio televizijskog emitiranja, na vrlo lagan način. Od danas Samobor TV sa svojim integriranim TV Playout sustavom na 5 poslužitelja i pripremom na grupi radnih stanica, dobiva izuzetno raskošnu tehničku podlogu za kvalitetno emitiranje programa.